Torsdag 6. mars 2014

FMVN!: Transistor 2014

Transistor 2014 går av stabelen 6. mars på Kroa i Bø! Transistor har blitt ett kjent navn for lokale hardrockere som et arrangement som bringer det beste av up- and-coming hardrock og metalband som Norge har å by på, og også større hardrock og metalband.

Transistor ble første gang startet i 2005 og skulle være et prosjekt som skulle fremme metal og
hardrock i periferien. Med noen få unntak har det vært et årlig arrangement på Kroa i Bø, arrangert av FriMusikkensVennerNå!. I år har vi gleden av å meddele at både Sahg og Skambankt gjester Kroa denne torsdagen.

Sahg
Med sine dystre akkorder, tunge rytmer og et smaksmettet sus fra 70-tallets tungrockpionerer, fikk Bergenskvartetten publikum og kritikere til å kaste hattene sine i begeistring for debutalbumet. Sahg I (2006) fylte et tomrom i den norske metal-faunaen og ble en udiskutabel suksess her hjemme så vel som i utlandet. Platen fikk blant annet 10 av 10 i tyske Rock Hard Magazine og 8 av 10 i den britiske utgaven av Metal Hammer. Debutsuksessen gjorde Sahg til «one to watch» på en rekke metalfestivaler.Bandets fjerde album »Delusions Of Grandeur» kom ut i 2013, og det er inspirert av Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey, Fritz Langs 1927-mesterverk Metropolis, den nifse estetikken i Astropolis-serien til science fiction-forfatter Sean Williams og det selvbiografiske Min Kamp-prosjektet til Karl Ove Knausgård. Ambisjonene er vanvittig store, tankene dype og musikaliteten fremragende. Dette lukter milepæl – fra den filmatiske åpningslåta «Slip Off The Edge Of The Universe» til tordnende muskuløse «Firechild» og den elleve minutter lange kosmiske reisen «Sleeper’s Gate To The Galaxy».

Skambankt
Skambankt er ikke ironi, Skambankt er ikke bull: Skambankt tror på rocken.
Skambankt tilhører elitedivisjonen av norsk rock. Denne posisjonen har de erobret gjennom fire sterke album, med store rockelåter som ”O dessverre” og ”Mantra”, og en årrekke med høyoktan livejobbing i inn- og utland. De har overbevist på Roskilde og Øya, spilt med AC/DC på Valle Hovin og D-A-D på deres store arena-turné i Danmark. Den kommende platen består av låter skrevet av Terje Winterstø Røthing, arrangert av bandet i en potetkjeller på Bore. Det er spilt inn i Propeller Recordings, med Kåre Vestrheim og Mike Hartung bak spakene. Førstesingelen ”Voodoo” er allerede listet på P3 og resten av albumet slippes i slutten av januar.Det er altså to store band som står på plakaten for Transistor 2014. Vi håper på å se deg på Kroa 6. mars, og hvis du er lur så kjøper du billetten din på forhånd. Dette kan gjøres ved å følge linken til billettsalget.

Korrupt
Bandet «Korrupt» er fra Kristiansand, og blir beskrevet som »catchy, direct and straight up hardcore punk». Korrupt var i 2013 på en førjulsturné som startet i Praha og sluttet i Polen, og kommer til å varme opp for Sahg og Skambankt på Kroa i Bø.

ARRANGEMENT INFO

Pris: Forhåndssalg 200/ 250 i døra
Dato: Torsdag 6. mars 2014
Klokka: Dørene åpner kl. 20:00
Arrangør:FMVN!
Spillested: Kroa i Bø (Vis kart)
Scene: Hovedscenen
Aldersgrense:18 år leg. plikt
Billett:Kjøp billett

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

Program

Dato Konsert Pris Klokka
November
25. november 2017

Bok & Børst: Lansering av Podium, med Geir Gulliksen

Gratis
30. november 2017

MICETRO: teaterimpro!

Gratis
Mars
10. mars 2018

Honningbarna

TBA21:30